Curio opleidingsschool

De Curio opleidingsschool leidt docenten op voor de
tweedegraads bevoegdheid. 

Curio opleidingsschool

Haal je bevoegdheid voor het beroepsonderwijs

De Curio opleidingsschool leidt docenten op voor de tweedegraads bevoegdheid. Je kunt dan lesgeven op het voortgezet onderwijs, het praktijkonderwijs, het mbo en volwasseneneducatie. Dit doen we niet alleen. Maar samen met Fontys Hogescholen en Hogeschool Rotterdam. 

Word docent in opleiding

Leren door doen, ontdekken en experimenteren

Leren door doen, ontdekken en experimenteren

Curio gelooft in leren door te doen, te ontdekken en te experimenteren. Jongeren hebben behoefte aan nieuwsgierige, zelfbewuste en deskundige docenten. Daar draagt de Curio opleidingsschool graag aan bij. De praktijk is de beste leerschool. Je opleiding speelt zich dan ook voor een heel belangrijk deel af in de praktijk. Zo doe je meteen ervaring op als (startend) docent. Je hebt de regie over je eigen leerproces. Afhankelijk van jouw vraag zorgen we voor een stage-/werkplek die daarbij past. En je krijgt alle ruimte om het antwoord op je leervragen te onderzoeken. Zo zorgen we ervoor dat je je als docent blijft ontwikkelen.

  • “Zeer veel geleerd over groepsdynamiek en dit kan ik ook toepassen in de praktijk.”

    Chinouk de Jong, Student Fontys lerarenopleiding biologie en tweedejaars stagiair op Curio prinsentuin Andel
  • “Curio geeft mij veel vrijheid, waardoor ik als docent heel erg kan groeien en veel kan leren.”

    Pien de Jong, student Fontys lerarenopleiding geschiedenis en eerstejaars stagiair op Curio effent

Doe mee

De Curio opleidingsschool organiseert het hele jaar door allerlei (thema)bijeenkomsten en acties. Klik hier voor de planning van dit schooljaar.

Wil je meer weten?

Heb je vragen over de Curio opleidingsschool? Of wil je weten wat de Curio opleidingsschool jou kan bieden? Neem dan contact met Kiki de Bruijn of Marco Verschure via opleidingsschool@curio.nl.